Statistikuppgift

Statistikuppgift

INSTRUKTIONER PÅ FINSKA MUNTLIGT VIA FÖLJANDE LÄNK:

https://video.laurea.fi/media/t/0_of9qaehn 

Mål:
Att bekanta sig med aktuell statistik i egen bransch på svenska. Att träna ordförråd som behövs då statistikuppgifter presenteras. Att sammanfatta statistikens innehåll kort skriftligt och att kunna berätta muntligt om statistiken.

Nivå:
B1-C1

Omfattning:
0,5 sp

Att göra:
Studerandena hittar en aktuell statistik i sin bransch på svenska. De förbereder en kort skriftlig sammanfattning om statistiken och förbereder sig att presentera den muntligt för en grupp studerande. I gruppen lyssnar man allas presentationer och diskuterar varje tema. Statistikerna och de skriftliga sammanfattningarna returneras på den gemensamma plattformen för framtida självstudier. Presentationerna kan också inspelas på video.

 

Före lektionen:
Studera först lite om hur man bygger en presentation som innehåller statistik i följande länk: https://www.presentationsteknik.com/powerpoint-och-diagram/ . Du kan också få hjälp av statistikordlistan här: http://www.statistiskordbok.se/ord/

Därefter ska du gå antingen till Statistikcentralens webbsida https://www.stat.fi/til/index_sv.html eller till Sverige i siffror: http://www.scb.se/hitta-statistik/ (eller båda) och hitta en eller flera intressanta statistiker i din egen bransch.

På lektionen:
Du kan jobba ensam eller parvis, men idén är att de valda statistikerna presenteras. Gör en kort sammanfattning om statistiken och presentera den muntligt (på lektionen eller på video). Efter presentationen/presentationsvideon ska varje tema diskuteras på lektionen. Eventuella videoklipp och de skriftliga sammanfattningarna returneras på den gemensamma studieplattformen.

Efter lektionen:
Studera kompisarnas statistikuppgifter.
Gör en quizlet i www.quizlet.com om de viktigaste orden i din egen uppgift och dela din quizlet på studieplattformen.

 

Webbplats drivs med WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: